Om campen..

Kaffetorpets Camping

- Den lilla campingen längst ut på Oknö

Kontakt

Hitta hit

Telefon:

+46 (0) 499-100 44

Adress:

Oknövägen 86

383 92 Mönsterås

Mail: receptionen@kaffetorpetscamping.se

GPS-koordinater:

WG S 84 56.9983,16.518502

Våra platser...


Det finns 36 elplatser och utrymme för ca 10-12 ekipage utan el hos oss. Samtliga platser är stora, plana och lättåtkomliga även för de lite större fordonen. Våra tältande gäster har ett område mitt i campen, avskilt från biltrafik.

Vi är speciellt glada för att alla våra platser är på gräs, inget grus och nästan inga kottar gör det enklare att hoppa in och ut i fordonen...


När ni kommer till oss får ni en guidad tur över området samtidigt som vi hittar bästa platsen efter era önskemål. Efter incheckningen hjälper vi er att komma på plats och kollar av att allt känns ok.


Lite historia...


Kaffetorpets Camping är en gammal camp. Vi har fått berättat för oss att i slutet av 1940-talet började en kvinna i den närbelägna gården att servera kaffe i bersån för att dryga ut hushållskassan. Detta växte i omfång och snart kom någon på att man kunde tälta i hagen... På 70-talet var campingen välbesökt för sina många musikfestivaler, mer än ett band har haft sin tillkomst på Oknö!

En bit in på 2000-talet kom Kaffetorpets Camping att användas som extraområde för en större närbelägen camping. Då man, fullt naturligt,önskade koncentrera sig till huvudanläggningen kom snart den lilla campingen i skymundan. När vi tog över 2015 hade inte campingen varit fullt nyttjad på över 10 år!

Så välkommen till en gammal, men ny camping!


Omgivningar...


Var du än står på campen har du aldrig mer än 300m till vattnet i tre riktningar! Vi finns längst ut på Oknö, en halvö i Kalmarsund.

Runt campingområdet finns gles tallskog som skydd mot blåsten, fina motionsspår som löper runt hela Oknö passerar mellan campingen och vattnet. Kommunens bästa badvatten finns vid bryggbadet där det är lite djupare, har ni de minsta med er badar ni lämpligast längst ut där det är sandbotten och långgrunt nästan till Öland! För att alla ska känna sig välkomna finns det även ett skyltat hundbad några hundra meter bort.

In till Mönsterås köping är det ca 7 km, den fina cykelvägen precis invid sjökanten rekommenderas!

Där finner du allt du behöver för en vilsam vistelse; pizzerior,gatukök, mack och systembolag! Finns även riktigt bra matvaruaffär om ni vill kocka själva, klädaffärer om ni spillt ner er samt en husvagnsfirma om  det kört ihop sig på allvar!

Till Kalmar tar det ca 40 min, shopping och sightseeing. Oskarshamn lika långt, båt till Blå jungfrun.

Astrid Lindgrens värld ligger 1h bort och till glasriket, KostaBoda, räknar vi 1h20min.